Skolavslutning

Jag kan absolut inte säga att det inte var skönt med skolavslutning och att äntligen få sina avgångsbetyg. Det är ju alltid kul med avslutningar, men själv tyckte jag det blev lite sorligt där i slutet när man skulle krama alla och säga hejdå. Visst fällde man ett par tårar, men inte mer än så. Och det var ju tur att man hann skaffa sig vattenfast mascara igår när vi var till stan med klassen. Jag kommer faktiskt sakna klassen, det är jag säker på. Högstadietiden är något jag aldrig kommer glömma.

Packar lite snått just nu. Vi tjejer ska åka till åminne och äta snart, sen åker vi till Cecilias villa. Kommer lämna där tills imorgon, kommer nog bli otroligt kul. Just idag önskar jag att jag slapp resa i sommar, helst vill jag stanna här och ha en helkul sommar med folket. Men det kan nog bli roligt att åka bort i sommar också. Jag ska fortsätta nu, städa lite måste jag verkligen !

Lägga ner eller bloggpaus ?

Jag har funderat lite sen i måndags, men jag kommer inte riktigt fram till rätt lösning. Det jag funderat på är om jag ska lägga ner bloggen totalt eller om jag bara ska ta en liten bloggpaus. Jag vet inte precis, men om jag lägger ner den helt kommer jag antagligen börja på med en ny direkt. Ibland är bloggen otroligt bra som tidsfördriv andra gånger kanske också en liten tröst.

Varför vill jag då göra det här om jag älskar bloggen ? Jag vet inte riktigt, det har hänt så mycket nu på sistone så jag känner att jag inte kan kontrollera vad jag skriver ibland. Åtminstone jag har en liten gräns vad det gäller vad jag ska skriva på bloggen. Jag vill inte avreagera mig och sprida en negativ stämning genom att skriva något här som jag sedan kommer ångra. Dessutom känner jag att jag inte direkt jämt har tid att hålla igång den, vilket har märkts på sistone.

Som sagt så händer det så mycket och jag vill tänka lite på saker och ting. Egentligen tror jag inte att jag vågar lägga ner bloggen totally, jag har ju faktiskt hängt här över ett år och har runt 600 inlägg minst. Så tills vidare säger vi bara att jag tar en liten bloggpaus, jag kommer fortfarande skriva och sånt. Men mycket mindre tror jag. Fast kolla in lite nu och då, jag tror att jag återgår till det normala om kanske en eller två veckor minst. Tills vidare håller jag mig på min privata blogg.

Ha det bra, pussar !
ilava

Måndag

Rätt tråkig början på skolveckan. Vi sitter typ bara och kollar film eller går igenom massa saker. ganska trist, men man slipper ju alla läxor och sånt nu :) Ska snart åka på tjejkväll till Sofie, kan ju bli roligt faktiskt. Äh, jag har inget mera vettigt att berätta men trevlig kväll !

ilava

Söndag

Jag var otroligt pigg när jag vaknade idag runt sjutiden, hade bara sovt fem sex timmar. Tänk om man skulle vara sådär pigg varje morgon man måste stiga upp för att hinna med bussen till skolan ? Det skulle vara great.

Har inte hunnit med något ännu idag, bara typ suttit här eller framför teven. Men nu tänkte jag ta fram ps och jobba lite. Skulle behöva skaffa lite ny musik också, är så otroligt trött på det jag har just nu. Kommer nog antagligen spendera hela min söndag hemma, har ingen lust att åka någonstans ikväll. Men vi får se ! : )

ialva

you've already broke me
knocked out, i'm on the ropes now
i never knew that love could hurt this bad
my friends say, you'd better off now
but better off is to little too sad
but it seems, you can't help it
you keep going till it's just too late to, back down
but i guess you've got to roll with the punches


-


Jag har träffat lite folk idag, det var helt okej väl. Känner mig rätt dålig just nu, helst skulle jag velat gå och sova direkt. Fast det ser inte ut att bli en höjdarnatt det här heller. Jag har ont i halsen, eller nej det har jag inte utan det känns så torrt att det gör ont att svälja. One tree hill är alltid lika bra som tröst.

jag tycker att man ska hitta på något vaccin av något slag mot förkylningar och sånt. man slipper ju liksom vara sjuk då. jag är otroligt kreativ såhär sent på kvällarna. godnatt

SjuklingHar varit vaken i fyra timmar, men om det varit en vanlig lördag skulle jag nog sovit ännu. Jag vaknade runt sextiden av att jag inte kunde andas, halsont och snorig. Att enbart snyta sig hjälper aldrig, det blir ju bara värre så. Jaha, de var väl bara att kliva upp då, eller nej jag gick och gjorde en mirakeldryck som mamma alltid ger mig när jag är sjuk. Så den dess har jag legat i sängen och kollat teve och läst lite.

Det värsta med att vara sjuk är inte just den delen med att man faktiskt är sjuk,
det är ännu värre att ha svårt att andas & att man tappar matlusten.

ilava

Fredag kväll

Jag sa ju tidigare att det inte skulle bli så mycket bloggande idag. Har jobbat med bror halva dagen sen var vi ute och spelade lite pingis också. Så egentligen har jag bara varit med honom idag. Vi hann inte bli klara i ps, men vi ska avsluta arbetet imorgon förhoppningsvis. Har kännt mig rätt dålig sen jag kom hem och som sagt är ag lite sjuk. Men en svlakande dusch brukar alltid hjälpa, så nu mår jag mycket bättre. Ska lägga mig ner och kolla teve en stund. Får se om jag går och sover eller vad jag gör sen.

Eftersom jag var rätt dålig förra helgen skulle jag vilja göra något uppmuntrande den här helgen, fast å andra siden vill jag ju inte bli sjukare. Men det sista jag vill är att tillbringa hela helgen i sängen. Äh, vi får se vad jag gör ! :)

Trött och sjuk

Jag vet inte hur mycket jag ska orka skriva just idag, är både trött och sjuk. Orkar knappt sitta här just nu, ska gå upp till bror och arbeta vidare med honom nu hade jag tänkt. Jag berättar mera senare kanske, är tyvärr för trött just nu som sagt.

ilava

Avslutningsoutfit säkrad

Jag är så otroligt nöjd med mitt inköp för tillfället. Igår berättade jag om hur mycket jag gillar färgglada kläder nuförtiden och se där, jag hittade en otroligt färgglad klänning till avslutningen också. Så till avslutningen blir det klänning & svarta skor som jag också köpte idag. Därtill kommer nog en del småsaker som jag inte orkar räkna upp just nu, jag kanske visar hela outfiten nu någon dag eller så får ni se det först när avslutningen anländer.

Och tänk vad skönt, har äntligen fått alla prov avklarade vad det gäller grundskolan. Nu är det bara en vecka kvar och vi kommer ju knappast ha läxor den veckan alls. Känns ju redan som sommarlov. Nu skulle jag behöva städa akut, tredje världskriget i mitt rum. Okej kanske inte, men inte långt ifrån heller. Sen one tree hill och sova ! Antagligen blir det så. Känns nästan lite dumt att gå och sova på kvällarna, det är så ljust ute så man hellre går ut än ligger och sover. Men ja, energi behövs.

EDIT:  visstja, det var ju den där eurovisions semifinalen ikväll igen. Fast del två förståss. Tänka sig att jag totalt glömde bort det, haha. Precis, nu ska jag antagligen redigera lite bilder istället för det börjar ju om trekvart så. Annars tyckte jag det var rätt dåliga låtar i förra semifinalen, bäst var nog greklands om jag måste välja en. Får se om det blir bättre ikväll : )

ilava

PUSS BARA

Första läxfria dagen på otroligt länge nu ! Det har varit superskönt, har verkligen kunna ta det riktigt lugnt. Egentligen har jag varit med bror typ halva dagen, han har hjälpt mig med header och sådär :) otroligt rar kille ju. Men nu är det slut för dagen åtminstone, jag är rätt trött. Tänkte kanske kolla ett avsnitt OTH nu, läsa lite och sen sovaa. Bästa tiden på dygnet är när man får gå och sova som någon sa häromdan, jag håller nästan med. Det är ju också roligt att leva livet på annat sätt än att ligga i sängen och vara halvdöd. Haha. Godnattpuss : *

ilava

Dagens outfitVi tar en sånhär för omväxlings skull.
Jag är lite tänd på färgstarka plagg, man blir glad av det.
Dessutom passar den där kycklinggula färgen mitt hår, vilket nästan skrämmer mig.
imorgon kommer min garderob få nytt sällskap får jag hoppas, typ hejdå.

Hjälp på väg

Var till biblioteket idag, men när jag skulle låna böckerna så hade jag inte mitt kort med mig. Måste ligga nånstans i mitt rum, än så länge har jag inte hittat det. Blir tvungen att betala ifall det inte dyker upp. Men sen åkte jag iallafall och lyfte lite pengar från banken, ska åka in till stan imorgon så :) tänkte försöka hitta en avslutningoutfit, inget annat. Kommer bli otroligt svårt för jag vill inte köpa något väldigt dyrt heller. får se vad jag hittar annars åker jag nog nästa vecka igen.

Som jag sa så håller jag på och bygger upp en ny blogg och sånt. tyvärr blev det inte så värst fint när jag designade den så jag bad bror hjälpa mig med den och han lovade försöka åtminstone. Satt mig här på datorn bara för att leta upp någon bild till designen egentligen men jag kan ju skriva av mig på samma gång tänkte jag. Ska nog försöka leta upp bilden nu, jag har typ absolut inga bilder på mig själv. Tycker det är trist med egobilder på sistone för det blir jämt så fult, men kanske jag hittar nån fin & gammal . Hejs svejs !

ilava

Skitsnack och urvalsprov

När jag först kom till urvalsprovet fick jag vänta en halv timme eftersom jag var alldeles för tidig. De där trettio minuterna kändes som en evighet, hela skolan var folktom. Nångång gick det förbi någon enstaka finne eller någon lärare men inte mer än så. När de där långa minuterna gått skulle vi typ anmäla oss att vi var där och sedan leddes vi till ett otroligt stort klassrum där vi fick två uppgifter att göra. Först av allt fick vi fem ord som sen skulle ingå i en liten berättelse som skulle kunna vara grunden till en kortfilm. Det var inte så svårt, nästa var värre. Att rita ett skivomslag är inte min grej, det var den andra uppgiften vi hade att göra. Efter det var det en individuell intervju som gällde. Jag var nästan sist på tur och det dröjde evigheter tills de andra var klara. Men till slut kom jag och de ställde en massa frågor som var rätt svåra att svara på, men det gick ju.

Var nästan onödigt att jag åkte till skolan idag för bara fyra lektioner, men iallafall så åkte jag. Kändes ändå onödigt att stanna hemma när jag redan pluggat så hårt till samhällsläran. På engelskan satt jag och Anela och skrev en komisk uppgift, otroligt kul. Den där skoltanten har börjat klaga på mig nu igen, nu påstår hon att jag har någon tarmsjukdom bara för att jag inte går upp i vikt ? Sa något om att jag måste ta prover och sånt för att kolla upp det.  Alltså, helt ärligt talat hon är ju hundra gånger sjukare än mig. Mamma blev ju helt ursinnig på henne när jag berättade, helt okej om hon skulle klagat en eller två gånger om samma sak. Men man blir otroligt trött på snacket när hon säger det minst en gång i månaden. Jag vägrar gå och ta en massa prover, blä på det. Det här blev långt, men jag tycker om att skriva av mig. Bloggen kan vara otroligt bra tröst ibland, hehu : )

ilava


Urvalsprov next

Det börjar närma sig nu. Känner mig rätt lugn men inombords är jag skitnervös. Pappa kommer efter mig och bror om en kvart tror jag, bror ska väl på bilskolan :) Men jag hinner inte skriva mer än såhär nu, måste hinna platta håret ännu. Fast ni måste hålla tummarna för mig, eller det skulle kännas bättre hehu. HEJDÅ, ha en bra dag !

ilava

Koncentrationssvårigheter

Det är helt omöjligt att koncentrera sig på samhällsläran idag. Tankarna bara snurrar i min hjärna, det är liksom massor. Jag kan inte sluta tänka på hon som dog och urvalsprovet imorgon. Det kanske är bäst att jag hoppar i duschen först så kanske jag kommer att tänka på annat. Förhöret kommer gå bra, det är klart det gör. Och om inte, sämsta vitsordet räknas ju bort, right ? Varför tänker jag ens så mycket på sånt, samhällslära är väl inte det allra viktigaste ämnet heller. Nu hoppar jag i duschen och senare ikväll ska jag kolla på eurovisionens semi-final, hehu. förr var jag värsta eurovisionsfantasten, men nu ? jag visste inte ens att det skulle vara ikväll, åtminstone inte innan mamma nämnde det.

ilava

Tungt med döden

När jag kom hem från skolan idag meddelade mamma mig om att en av våra släktingar dött. Jag är dålig på släktbenämningar men det var min farfars brors fru för att vara exakt. Egentligen kände jag henne inte så bra, men jag träffade henne i somras och såklart känns det otroligt konstigt nu. Jag minns ju att hon jämt kom via oss på kaffe efter jobbet, tänk att det var sista gången jag såg henne i somras : (

Finskaprovet gick ju helt bra det ändå, känner mig rätt duktig. Och idag fortsätter jag plugga som sagt, inte mycket roligt man hinner nu på sistone på grund av alla prov och sånt. Det är ju väldigt mycket såhär mot slutet av grundskolan, de sätter för hård press på eleverna och jag är ju inte den enda som tycker det heller. Men ska väl ta och plugga lite nu, ni hör nog av mig lite senare ikväll skulle jag tro : )

ilava

Mardrömslikt

Idag är skolan en mardröm. Fy säger jag bara, hälften har någon temadag så det känns rätt ensamt på rasterna. Just nu sitter jag på tyska och jag orkar inte hänga med, massa grammatik och sånt. Det är väl knappast någon som är värsta grammatikälskaren heller skulle jag tro. Men ja, snart är det lunch iallafall, skoldagens höjdpunkt ! ; )

Undrar vad jag ska hitta på idag, tänkte åka någonstans med kameran och fotografera lite. Det var ju så otroligt länge sen. Men jag tror jag måste koncentrera mig på samhällsläran lite ikväll och finska ifall provet inte går bra idag. Ibland känns det nästan lite roligt att plugga, eller det är bra åtminstone. Jag sitter otroligt mycket och glor framför datorn eller teven. Men det är väl så med nästan alla ungdomar nuförtiden ?

Ungefär den här tiden imorgon kommer jag sitta på vasa yrkesinstitut och bli intervjuad till medialinjen, känner mig inte alls pirrig eller nervös just nu. Men det kommer jag absolut bli imorgon, så nevös så jag knappt kommer kunna tala. Vissa säger ju att det inte är något att vara nervös för, men jo det tycker jag faktiskt. Jag vill verkligen det här, det är väldigt viktigt för mig just nu. Nu ska jag fortsätta med tyskan lite, och snart MAT ! : )

ilava

HEHUU TÖNT

jag måste vara världsbäst på att krasha ihjäl mitt smink, speciellt såntdär dyrt speciallbeställt smink. på jättekort tid har jag haft sönder två ögonskuggor som egentligen var väldigt dyra för att tillhöra mig. dit åkte väl tjugofyra euro då, suck. hehu, jag har världsrekord i det mesta skulle jag tro. känn dig lyckad inela, du är världsbäst.

äh, nu ska jag läsa en stund. godnatt !
ilava

Plugg & massa arbete

Till provet imorgon har jag pluggat grymt lite, bara lite ord har jag läst på. Känns inte speciellt bra, men egentligen finns det inte mycket mer än så att läsa på heller. Annars har jag suttit en hel del och jobbat på bloggen, det kommer ta grymt mycket tid av fritiden den här veckan innan jag har fixat allting men nångång måste man ju göra det iallafall. Och ifall ni undrar varför ni inte märker någon förändring här så är det så enkelt som att jag testar allting ännu och hela alltihopa kommer bli officiellt först till helgen TIDIGAST ! Beror på hur mycket jag hinner med per dag, eftersom jag ännu är lite nybörjare så tar det såklart en god stund :)

Jag kan ju säga så mycket som att inget kommer vara sig likt. Och med det menar jag att jag kommer ändra på precis allting runt bloggen. Nu tänkte jag ta en paus från allt jobb och plugga vidare en stund och sen kolla lite tv innan jag lägger mig. Onödigt att sitta här och jobba hela natten, måste ju få ordentligt med sömn ! : )

ilava

Oh fuck it's monday

Sov inte värst bra inatt, mina bad dreams är tillbaka. Eller egentligen är de otroligt bra drömmar, de bästa jag har. Men det är underligt så konstigt infytande de har på mig, låter skrattretande när jag hör mig själv säga vad jag nyss skrev. Äh, det är svårt att förklara hur jag tänker ibland :)

Skolan gick ju bra den, förhöret kändes helt okej det också. Kollade på Legally Blonde på studie och sen presenterade jag mitt lilla The Kooks-arbete på engelskan. Gick nog okej det med, kunde bli bättre. Sen har jag väl mest pluggat sen jag kom hem. Finskaprov imorgon, egentligen fattar jag absolut ingenting fast egentligen är det hur enkelt som helst. Hehu. Det är fyra pluggdagar kvar eftersom nästa vecka kommer bli massa städning & repetitoner till avslutningen. Eller det är lite vad jag tror :) På fredagen ska vi in till stan med klassen också, tror inte jag nämnt det. Har aldrig varit dit vi ska men mamma sa att det var ett otroligt fint ställe, så nu har man väl något att se fram emot : ) nu över till plugget igen

ilava

Play for today

Plugget gick inte så bra så jag fortsatte här på bloggen istället, men inte det heller gick vidare bra. Får väl försöka imorgon igen & hoppas på att det går bättre då. Nu tänkte jag åtminstone kolla lite tv och kanske läsa lite innan jag lägger mig, är redan lite trött. På något konstigt sätt känns det rätt länge sen jag var i skolan fastän jag var där i fredags, hah. Jaja, godnatt på er.

ilava

Good and Bad

Insåg nyss att jag suttit och arbetat på bloggen hela dagen och fullständigt glömt bort matteförhöret som vi har imorgon ! :o ojdå, hehu. Bäst man åtminstone kollar igenom teorin lite eftersom jag inte minns något längre. Annars måste jag hoppa i duschen ikväll också. Jag är jämt lite sen med allting, men jag har ju varit rätt flitig här hela dagen så. Om jag ska hinna plugga, duscha och göra lite mer bloggjobb ikväll så är det nog bäst jag sätter igång direkt ! Trevlig fortsättning på det lilla som är kvar av helgen : )

ilava

information angående bloggen !

Igår blev jag så himla sugen på att ändra lite saker och ting i min omgivning och sånt så jag tänkte att min blogg får vara försökskanin, som alla andra gånger. Ärligt talat så är jag otroligt trött på min underdomän och designen jag har just nu ! Så jag bestämde mig för att ändra på precis allting, fast det kommer nog ta en god tid ännu tills jag fått allting fixat. Mer information om det får ni senare, nu ska jag ta en liten paus från allt jobb  : )

puss & kram
ilava

Söndag

Har suttit här och arbetat på mitt speciella sätt i ps hela dagen, eller sen jag tog mig upp ur sängen. Det går inte värst bra just nu, noll kreativitet. Så för tillfälet försöker jag fiska upp lite tips från olika sidor. Hehu. annars idag händer väl inget, ska nog mest sitta här, plugga matte senare nångång. Helt vanlig söndag :) endast en pluggvecka kvar sen slipper man allt,  menmen nu ska jag fortsätta med grovjobbet.  tschüs !

ilava

För en lång tid


ja minns att jag förr inte stod ut med den där killen, han var så hårdhänt mot mig. och jämt skulle han ha en massa kommentarer om mig. men det hör liksom till hans personlighet, nu älskar jag det. jag är otroligt stolt när folk pratar om den där gången när han drog mig ur skiten, han var ju kanske bara fem år då. och jag vet inte hur många gånger jag sagt det nu men det är faktiskt sant, om det inte varit för honom så hade inte jag levt idag.

vi gick i lågstadiet tillsammans och varje morgon fick jag vara med hans klasskamrater och spela riktig fotboll, han tröstade mig när bollen träffade mitt ansikte. jag fick följa med honom till hans vänner, vi lekte, vi lärde oss hålla balansen med skrinnskor på fötterna, vi byggde snökojor ihop. ibland händer det att han bjuder mig på glass eller annat gott andra gånger bjuder jag. det händer att han hjälper mig välja rätt kläder till fest eller vad jag ska köpa eller inte när jag står i provhytten på H&M.

det var säkert flera år sen vi bråkade, jag minns inte av det iallafall. vi skämtar mest om saker och ting, det är väl det goda med honom man kan även skämta om seriösa saker. han kanske inte jämt tar mig på allvar, men han vet när har borde. killen är ingen annan en min kära bror.

Highway to hell

Egentligen orkar jag inte alls skriva, men nu gör jag det iallafall bara för att jag inte ska känna mig så icke-aktiv här. Klassfesten var sådär. Från början var allting så himla kul men senare spårade allting ur. Från himlen till helvetet säger jag bara. Jag vet inte om jag ska orka visa några bilder eftersom det blev så dålig kvalitét på dem så man nästan borde skämmas. När jag kom hem bäddade jag soffan varm och skön, drog på mig dom allra fetaste kläderna jag hittade och bäddade ner mig för att kolla tv , men jag somnade direkt.

Jag sov ovanligt länge idag, nästan tolv timmar eller nåt. Orkade inte heller då stiga upp så jag slöade och kollade that 70's show istället. Har varit ut på en kort promenad också, vilket är rätt ovanligt men iofs var det bara för att hämta mammas cykel som jag igår lämnat vid ett gammalt café. Jaja. Spolar några timmar framåt ,egentligen skulle alla tjejer ( plus mig ) åkt på åminneöppning idag. Men just idag känner jag inte alls för att träffa någon, så för min del blir det inget. Jag hoppas åtminsone de andra har kul. Jag ska försöka göra någon nytta här istället ikväll då. Har ingen aning var man börjar men det ska funka.

ilava

Hello freedom

Nu har jag äntligen fått bloggen flyttad ! Har krånglat lite med inloggningen vilket gjort att jag inte kunnat blogga idag. Men det var ju bara bra, behövde verkligen plugga och jag fastnade inte här åtminstone. Har bara läst lite till provet, men det känns ändå som att det kommer gå bra. Annars tycker jag nog min dag blev hur bra som helst.

Imorgon blir det skolan först och sen på kvällen blir det klassfest. Tror nog det kommer bli otroligt kul att träffas utanför skolområdet också. Jag vet att jag sagt det typ miljoner gåger med det är verkligen otroligt lite tid kvar i skolan, det kommer kännas skumt i höst när man ska börja skolan igen och plötsligt inser att man har en helt ny klass. Tre år går jävligt fort måste jag säga.

ilava

Torsdag morgon

Torsdagar är helt okej skoldagar, eller egentligen är religionen det roligaste. Dessutom känns det som en bra dag annars också. Vilket meningslöst inlägg det här blev, för nu måste jag gå. Men det bästa till sist, jag drömde om chips inatt. Lite komiskt faktiskt , tihi ! : )

ilava

LIVE AND LEARN

Jag har inte alls pluggat något idag och inte heller fått något gjort i ps. Jag har bara suttit fastklistrad framför tvn och kollat massa serier och sånt. Och det ska jag fortsätta med efter det här. Ska försöka sova lite mera inatt så jag för en gångs skull orkar mig upp sen.

Idag har jag lärt mig något otroligt viktigt, något jag kommer ha stor nytta av nångång i livet. Jag tänker inte säga vad det är , ni får själv försöka lista ut det. Men jag kan säga att jag faktiskt blev lite besviken först, fast nu är jag nog mest stolt. Det ligger något positivt i det där iallafall, är verkligen säker på det.

EDIT:
Har ni någonsin kännt att någon tungt ligger och tynger i ert hjärta eller lungor ? Det känns otroligt konstigt, som att man svalt en gigantisk sten. Den där känslan kom efter att jag ätit och då gjorde det skitont. Jag kanske bara svalde fel och maten åkte in i hjärtat istället, är ju åtminstone en konstig tanke om det hela, hehu : )

ilava

URVALSUPPGIFT

   

  Okey, här har ni dem. Blev ganska små just här men lite syns det iallafall. Det viktigaste är väl att jag är nöjd, och det är jag nog. Åtminstone lite. Idag är det en vecka till provet, jag nästan längtar lite. Har haft en mardröm om hela grejen också, vilket är lite extremt måste jag säga. Fast jag är ganska säker på att jag klarar mig genom hela, men vi får se.Onsdag

Skolan är nog det sista jag vill berätta om, jag kan ju åtminstone säga att matteprovet sket sig totally och engelskan gick helt okej idag faktiskt. Jag skulle behöva börja plugga till biologin idag ifall jag orkar. Annars tänkte jag jobba i ps lite smått ikväll, har inga läxor vad jag vet. Eller nu kom jag att tänka på finskan, äsch det fixar sig.

Jag måste vara sjuk eller nåt, jag fryser jämt. Inatt frös jag till och med fastän jag hade två filtar och ett megatjockt täcke. Och nu sitter jag här med två t-shirts, två hoodies, leggings, byxor strumpor och feta stickasockor plus en filt runt. Jag fryser ändå. Lite sjuk är jag väl nog, men jag kan ju fortfarande skratta åt mig själv vilket är bra. Egentligen skulle jag åkt till butiken & till biblan idag också, men nu vågar jag absolut inte riskera att frysa ihjäl och bli sjuk på riktigt. Så det får vänta, hehu.

Idag önskar jag mig lite nytt av almedal eller broder daniel, det skulle verkligen behövas. Nej nu ska jag ta och börja arbeta. Jag funderar faktiskt på om jag ska visa den där urvalsgrejjen åt er, jag känner ett sug faktiskt. Ikväll, jag lovar till sjuttio procent att de dyker upp här.

ilava

Goodnight sweetheart

Jag pluggade knappt, bara läst igenom orden så jag kan dem någorlunda bra och sen gjorde jag klart mitt The Kooks-projekt bara. Sen runt sjutiden nångång åkte jag med Sofia och Cecilia och åt pizza. Det var mums, fastän jag redan var mätt innan jag ens beställde något. Satt nog inte inne så länge efter det tills jag körde hem Sofia. Det var skönt att åka lite, men jag frös asset av mig. Helt seriöst, jag visste inte att det kunde vara så kallt i majmånad.

Egentligen skulle jag behövt ta en dusch men det får vänta tills på morgonen istället. Blir så sent annars, så nu ska jag väl kolla lite 70's show och plugga engelska bara. Det är bara tretton skoldagar kvar vilket är värsta halleluja. Sen är det ju det där med avslutningskläderna också vilket är lite mindre halleluja det, fast det ordnar sig, det gör det alltid ju. Nej nu ska jag rycka upp mig från min äckligt blåa datastol och bädda soffan inför natten. ( det är nästan lite skrattretande att jag sover på min minimala soffa när jag har en stor säng där det ryms minst fem inelor faktiskt , hehu ) GODNATT !

ilava

tisdag

Idag är en bra dag, som jag brukar säga. Har färdigställt mitt urvalsarbete och det blev typ überjättenajs. Så idag är jag lite extra nöjd med mig själv. Sen var matteprovet alldeles megaenkelt och nu hoppas jag på lite bättre betyg, för då blir jag stolt. Det kanske inte märks hur bra jag mår idag, men så är det.

Ikväll ska jag plugga till engelskaprovet, finns inte värst mycket att plugga. Lite ord bara och sådär. Måste hinna med musikprojektet ikväll också. Aja, jag är väldigt snabb ibland ( på alla sätt och vis, fniss ) . Jag håller på att frysa ihjäl just nu, sen är jag hungrig för femtioåtta men nu ska jag börja med plugget så hinner jag ha lite kul innan jag lägger mig också.

ilava

SoKoSoKo
- I'll kill her

Soko (Stéphanie Sokolinski) är en fransk sångerska och skådespelare. Hon föddes i Bordeaux och har kallats Soko så länge hon kan minnas. Hon har varit med i ett flertal franska filmer, och hennes karriär som sångerska startade när hon frågade en regissör om hon kunde få sjunga i dennes film

 

2007 nådde hennes låt I'll Kill Her framgång i Danmark, efter att radioprogrammet The Black Boy Scouts hypade låten. Låten nådde plats ett på den danska versionen av iTunes Store och hade spelades flitigt på dansk radio.
Hon har inte släppt något fullständigt album, endast en EP med fem låtar, Not Sokute. Hon har emellertid haft utsålda konserter i Danmark.


Jag har än en gång gått och förälskat mig, den här gången blev det den här. Den är väldigt beroendeframkallande, älskar tjejens röst. Tänk om man själv haft en röst som höll utan att den brast direkt man försökte sjunga en lite högre ton ? Fast det hindrar mig inte från att sjunga lite smått för mig själv ibland :]

Källa: wikipedia


Matematik, nej tack

image145 image146

Det var väl aldrig meningen att jag skulle bli mattelärare eller något sånt, för till och med ettans tabell är värsta utmaningen för mig. Okej, det var nog lite överdrivet men jag är verkligen löjligt dålig på denna front. När man gick i lågstadiet klagade man jämt för att matematiken var så himla enkel, nu längtar man bara till alla de enkla talen man fick räkna då.  Jag ska plugga en liten stund till, sen får det vara nog. Min hjärna klarar inte av för mycket tänkande , hehu !

ilava

Måndag

Hittills har dagen varit bra faktiskt, helt lugn och sådär. Ikväll gör jag faktiskt inte värst mycket, ska väl bara plugga matte för att jag ska ta om provet imorgon. Egentligen orkar jag inte alls plugga och stressa ännu mera men jag antar att det är för mitt eget bästa. Det är väl dagens planer. Inte mer än så åtminstone :)

okej vi har sex prov/förhör på två veckor, hur det ska gå vet jag inte.
men jag är verkligen säker på att det kommer bli skönt med sommarlov !

ilava

lite ps och sådär

image144
det finns nog inget jag hatar så mycket med bloggen som bilduppladdningen. eller nej, jag hatar inte just det utan hur otroligt suddiga bilderna blir om man förminska dem. så nu skiter jag i det och kör på full storlek. tyckte den här blev otroligt fin, speciellt färgerna.

jag har faktiskt lärt mig att man ska vara nöjd med sig själv, jag har blivit bättre på det de senaste dagarna. speciellt när jag gör något, vadsomhelst, jag kan inte hjälpa att jag är stolt över mig själv ibland. nu behöver jag en väldigt stor dos OTH om jag ska orka imorgon. godnatt, hehu.

Lördag - Söndag

Igår solade jag typ halva dagen, tills solen försvann till andra sidan huset. Jag blev helt okej brun, iallafall med tanke på hur länge jag låg där. När jag skulle springa in efter något att dricka höll jag på att svimma eller nåt sånt, för det blev helt konstigt suddigt för ögonen och jag kunde inte hålla balansen. Till slut hörde jag inte något heller och började skaka. Det var helt äckligt så jag sprang in på toaletten tills jag mådde bättre. ( jag minns att mamma ropade något åt mig när jag var på väg till toan, jag hörde bara något ljud i bakgrunden som skulle föreställa en röst ) Det var lite scary faktiskt, fast det har nog hänt förr men då stod jag i duschen :o  Kanske bara för mycket av det goda, hehu !

Idag tvingade jag mig upp lite tidigare än vanligt ( det är faktiskt otroligt tidigt att stiga upp runt tio ) . Tänkte jag skulle sola lite längre idag, men nej det blev bara några korta timmar tills solen stack. Låg och försökte mig på lite sudoku, vilket inte gick så bra. Sen har jag väl inte hunnit med så mycket sen dess, tog en dusch och suttit här och gjort klart mitt musikprojekt. Nu tänkte jag väl titta på tv en stund bara. Hör väl av mig :)

ilava

Nöjd & belåten

Ibland kan jag faktiskt vara väldigt stolt över mig själv och allt jag åstadkommer. Man måste faktiskt få känna sig duktig och skryta ibland utan att det ska kännas fel. Det är jag faktiskt idag för nu är jag helt klar med bilderna och de blev så otroligt fina, åtminstone tycker jag det. Nästa vecka ska jag ta med dem till skolan och lägga ihop dem på något sätt så de inte är helt lösa och den där läraren som gav mig just denna idé till bilderna ville också se hur resultatet blev.

Jag kan faktiskt vara världens sämsta människa ibland, åtminstone på att hålla reda på saker. Det är ofta så att jag glömmer eller tappar bort viktiga saker. På sistone har jag slarvat en hel del i skolan, eller glömt. Och nu har jag också tappat bort urvalspappren jag fick för bara en vecka sen. Ibland förstår jag inte hur jag lyckas med allting för jag minns att det låg på golvet i onsdags .. innan jag städade ! Jag har letat i varenda liten vrå i rummet, bland alla dammråttor och jag sprang till och med ut till köksavfallet och grävde ur en påse, ifall jag råkat slänga det. slutsnackat om skolan och urvalsprov och allting, bloggen är ju redan överfull av sånt. Ska kolla tv nu :) take care

ilava

Ordinary week

Alltså det känns verkligen som en evighet sen jag skrev något här sist. Fast ja, det är nog bara fyra dagar sen sist. Lite kan jag iallafall skriva. I tisdags åkte jag in till stan och fyllde på min garderob med lite kläder och smink och när jag kom hem blev det så sent så jag inte orkade skriva något. På onsdagen funkade inte internet hela dagen så jag åkte bort och var med sofia hela dagen. Tog det lugnt och sen körde vi ner till byn och köpte glass. Den dagen slutade med att jag hade ätit fyra glassar och skollunchen. Gott var det åtminstone. Igår, vilket var torsdag hade åkte jag och några till ner till stranden. Jag fotograferade min urvalsuppgift, jag kaanske visar det här sen. Handlade om människans kropp. Jag hade tur som hittade två frivilliga modeller iallafall. Och idag ska jag försöka redigera bilderna och printa ut dem. Helt enkelt färdigställa mitt arbete. Annars kan det hända att jag åker nånstans ikväll faktiskt, vilket inte är så oväntat. Okej det här blev långt, men det var ju så länge sen. hehu !

ilava

if i don't write this song

RANDOM STUFF:
Någon/några som förstår dig : finns säkert någon
Någon som du längtar efter: typ jag vet inte
Något som du längtar efter: sommaren
Någon som du hatar: hatar ingen, för tillfället
Vem ringde dej senast: sofia
Vem ringde du senast: anela
Har du några kärleksproblem: si&så, ar nog alla ibland.
Har du ätit något idag: skollunch
Har du gråtit idag: nej
Har du skrattat idag: ja

JAG:
Är singel: ja
Saknar någon just nu: lite
Är rädd för att bli övergiven: jadå
Svär ofta: i varje mening
Sjunger i duschen: nej
Morgonperson: inte ett dugg
Är kär i kärleken: ibland
Skrattar åt mina egna skämt: är nog den enda som skrattar åt mina egna skämt
Vill ha barn: kanske

HAR DU:
Glasögon/linser: ja
Piercingar: nej
Syskon: ja.
pojk/flickvän: nej
Jobb: nej
För många vänner: nej
Rymt hemifrån någon gång: ja
Färgat håret: ja
Bra självförtroende: absolut inte
Sagt "jag älskar dig" till någon : ja
Varit kär: jodu
Brutit ett ben någon gång: nej
Ljugit om var jag är för mina föräldrar: kanske det, minns inte
Somnat gråtande: ja

BRUKAR DU:
Titta dej själv i spegel: ja
Ha ångest: sällan
Drömma mardrömmar: ja
Klä dig i svart: ja
Hata folk : nej, inte så mkt
Lita på folk: alldeles för lätt

SISTA PERSONEN SOM:
Sov i din säng: ingen
Du delade en dricka med: länge sen, don't remember
Skrek på dig: antagligen mamma
Du fick sms från: bror
Du senast skrev på msn med: viktor

Måndag

Helt okej dag faktiskt, och provet gick också helt okej det. Idag hade jag tänkt ta med mig kameran och åka någonstans där jag kanske skulle kunna få lite inspiration till mediauppgiften. Men det blåser så mycket så jag säkert skulle blåst iväg istället för att få något på bild. Åker någon annan dag då, ska också hinna åka till stan i veckan. Kanske imorgon eller på torsdag, vi får se. Nu borde jag typ plugga, men det är det allra sista jag orkar med.

Bilder och sådär nu, tänkte jag åtminstone.

ilava

Second Winter

Nu skiter jag fullständigt i om jag totalt failar imorgon, för jag dör väl inte heller. Jag har faktiskt suttit i pyjamas hela dagen och räknat matte. Eller halva, för den andra halvan av dagen satt jag och kollade tv och oroade mig så mkt över allting så jag knappt ens orkar tänka längre.

Jag ska lägga undan allt som har med skolan att göra nu och fortsätta kolla tv och kanske läsa lite. egentligen är det inte så mkt kvar i skolan faktiskt. Bara fyra veckor kvar i högstadiet. Kommer kännas skönt att komma därifrån, men å andra sidan kommer jag sakna det lite. Tschüs !

ilava


Söndag & plugg

Har kollat på one tree hill nu, det är bra. Precis sånt som jag faller för. Men som sagt så ska jag bara plugga idag så det blir inte mycket mer än dethär på bloggen faktiskt. Jag är skitskraj att få underkänt på betyget, för jag vill inte komma hit i sommar och plugga igen det. jaja, stor skillnad. Jag mår lite bättre idag, fast nu ska jag börja grovjobbet. Godnatt eller nåt sånt.

ilava

brinn hjärta brinn

en lördagkväll med tjejerna som egentligen inte var någon lördag. det kändes bra att köra hem till slut iallafall, men nu vill jag bara krypa ner i soffan under min filt och aldrig längre stiga upp. en paus från allting skulle varit jätteskönt. och imorgon ska jag tacka nej till alla och bara sitta och plugga matte hela dagen & jag ska försöka att inte bryta det löftet. idag är jag världens positivaste människa, verkligen. jag skulle kunna skriva hur mycket som helst, men jag skulle bara sprida en jävligt negativ känsla här så jag nöjer mig såhär. alla har ju sina sämre dagar ibland, nu var det min tur igen & fler kommer antar jag. imorgon är en ny dag.


-
du säger att du är stark att du har vart igenom det här förut
du kommer fortsätta det finns inte mycket mer att säga nu
vi två hör hemma i ett rum med inga andra
om jag var tio år yngre skulle jag inte behöva dig längre

men spelar det längre någon roll ?
nej kanske ingen
fast kanske allt egentligen

fredag

Alltså det är helt otroligt hur glad jag kan bli av småsaker. För någon dag sedan blev jag världens lyckligaste av ett litet brev och idag blev jag nästan ännu gladare av ett sms bestående av några få ord. Jag har något speciellt humör som ingen kan förstå sig på, bara jag.

Jag tvingade mig upp till skolan idag faktiskt, fast det var en riktig usel dag måste jag erkänna. Halva klassen var borta, blev bara tre lektioner och sen dans. Skulle varit lika bra att stanna hemma faktiskt. Ikväll är jag med sofia igen, vi hittar väl på något säkert. Men nu ska jag iallafall sticka, plugga lite eller läsa bara. Orkar inte sitta här, det är ju faktiskt fredag ! Ha en bra dag :)

ilava

RSS 2.0