Ändrade nyårsplaner


image34
image35

Nu kan jag glatt säga, kvällen är räddad ! All min trötthet är borta och jag är på toppen humör :) Dessutom är kvällens planer ändrade, förhoppningsvis åtminstone. Det blir så att vi åker in till stan och har kul där i stället. Jag trodde verkligen jag inte skulle få åka för mamma eftersom det är en väldigt speciell kväll och det ofta kan bli galet på stan som hon beskriver det. Men jag fick och jag behövde inte klaga eller något som jag tänk om hon inte låtit mig gå. Pappa kommer skjutsa oss hoppeligen. Fast nu väntar jag bara på att min kära bror ska komma ur duschen. Det är så irriterande att han alltid ska va först och dessutom tar det evigheter för han :o Men åtminstone kommer min kväll bli helt super antar jag ! GOTT NYTT ÅR ALLA =)

Photoshop

image32 image31
FÖRE                                                                       EFTER

Som jag nämnt så tar jag så kallade lektioner om photoshop via nätet. Hittills har det varit om sånt jag redan vet, men att repetera grunderna i programmet kan ju inte skada. Så jag har väl egentligen inte lärt mig mycket mer än det jag redan vet, men får väl hoppas jag lär mig lite i fortsättningen åtminstone. Nu har jag försökt göra en enkel bild med endast grundverktygen i photoshop. Den blev rätt okej eftersom jag inte kan göra mycket annat. För att förklara vad jag gjort i bilden så kan jag säga att jag bara har ändrat kontrast, gjorten ett väldigt ljust kvadratiskt område som knappt syns, men ni ser skillnaden bäst långt ner i bilden och sen har jag också satt dit en svart ram och gjort mönster på himlen. Men jag försökte ta bort en som simmade i vattnet med klonstämpeln och det blev bara suddigt, människan är borta men vattnet blev konstigt "format" på ett ställe. Jag antar att bara jag ser det.
Nybörjarbra eller nybörjardåligt ?

Trött

Jag har en känsla av att nyåret inte blir så lyckat som jag planerat. Jag har sovit dåligt dom senaste dagarna och idag steg jag upp alldeles för tidigt så nu är jag så trött ! Vet inte hur jag ska orka en hel dag till. Nu väntar jag bara på att få prata med nån, så uppiggande. Mamma bad mig hänga upp tvätten på tork och så trött som jag var så orkade jag knappt stå på benen men jag fick den hängd. Sen var jag också tvungen att byta sängkläder. Inte för att klaga ännu mera men det var jobbigt, vill helst sova nu men ingen tid med sånt. Jag ska försöka få mig upp ur stolen, bli lite piggare och få något gjort ! :)

Tandläkarbesök

Idag var det nog meningen att jag skulle stiga upp så tidigt som sju. Klockan ringde och jag tänkte att jag visst kan ligga en liten stund till i sängen för jag är inte så trött och somnar om, och klockan ringer ju igen om jag skulle råka somna. Gissa vad ? Jag somnade , sov ända till 08.10 då min bror kom in i mitt rum och fråga om jag ska till tandläkaren, och jag som sagt att jag skulle väcka honom ! Haha, jag antar jag är expert på att försova mig. Jag hade ju bara typ 5-10 minuter på mig att sätta på allt smink, in med linserna och klä på mig. Sen var det bara att sticka iväg så fort det bara gick en halv kilometer bort. Tur nog hann jag ju. Jag fick såndär äcklig banansmak på tänderna, trodde verkligen jag skulle spy på tandläkaren ! Och på hemvägen spotta jag om vart annat steg jag tog. Tror nog jag har bort det mesta av smaken nu, även om jag inte fick varken äta eller något sånt inom en timme. Men nu ska jag åtminstone äta så smaken försvinner helt ! Sen måste jag städa lite och in till butiken en sväng och fixa det sista till ikväll. En sak jag undrar om tandläkare, hur kan man va tandläkare ? Det är ju bara äckligt att sitta och rota i andras munnen en hel vecka och sen två dagar paus ! Dum fråga egentligen men. Kram !

30 December

Nu ska jag skriva mitt troligtvis sista inlägg för idag. Och det kommer handla om min söndag. När jag idag vaknade kände jag en rejäl trötthet i kroppen, och man blir lite mer avslappnad och piggare av en dusch. Efter duschen satte jag mig genast här och fastnade här också såklart. Efter att ha sett så många bloggar så har jag äntligen bestämt mig lära mig mera om photoshop. Så jag började med att läsa på webdesignskolan som gav mig lite kunskap om grunderna även om jag kan lite om det redan. Så då har jag nog suttit med photoshop framför ögonen mest hela dagen, annars har jag nog bloggat så mycket jag kunnat och sen bara pratat med folk. Men efter att ha sett ett inlägg om photoshop på Kenzas blogg hittade jag en bra sida där man via datorn kan få lektioner av en lärare. Dom är jättebra de här klippen, kommer ta länge att kolla alla men det är värt det. Så nu måste jag bara skaffa nyaste versionen av photoshop tror jag. Ska nog fortsätta se på dessa klipp nu. Men ha en bra kväll ni annars ! Pussen.

sidan till dessa klipp jag kolla på just nu har ni här: Moderskeppet

Nyårsplaner

Snart har ännu ett år gått och vi inleder ett nytt kapitel, nämligen år 2008. Jag hoppas att nästa år blir ännu bättre år än det här, fastän jag är väldigt nöjd med 2007 också. Kan ju alltid bli bättre. Mina nyårsplaner för det här året tänkte jag berätta lite om. Först satt jag och funderade på att mitt förra nyår förstörde jag med att åka på en traditionell fest så i år ska jag göra annat. Men att bara sitta hemma med familjen vill jag faktiskt inte, det blir ju som en helt vanlig dag då och det borde ju va lite speciellt åtminstone. Sen fick jag en tanke i huvudet. Jag kan ju fast ta hit nån vän och ha lite roligt, men man kan ju inte skilja vänner åt eller hur ? Och nyheten om att vi skulle fira nyår hos mig spred sig lika snabbt som en skandal i Hollywood. Så okej, då kommer alla hit på nyår då =) Men på sidan om dessa planer så hade jag också en tanke av att åka in till stan och fira där, men inget av det heller. Får väl bli av till nästa nyår. Så det är mina nyårsplaner, samla alla dessa jag umgås med så ofta och bara ta det lugnt får jag hoppas. Hur blir din nyårsafton ?

Sturm und DrangSturm und Drang - Indian
Bandet startades år 2004 av André Linman och Henrik Kurkiala efter att de varit på en Judas Priest-konsert. Själva bandnamnet föreslogs av Henriks pappa. Bandet som då bestod av fyra medlemmar började repa från första början i Calles källare och bara några veckor senare hade de sin första konsert ! Senare fick de också en femtae medlem. År 2005 spelade de in en demo av Rising Son och skickade in den till Helsinki Music Company. Först togs de inte på allvar med efter att ha spelat som förband åt det svenska bandet The Hellacopters förstod chefen för HMC hur duktiga dom var och erbjöd dem därför skivkontrakt. Deras debutalbum fick namnet Learning to rock.

Källa: Wikipedia.org

Problem

Jag har nog en del jag vill skriva om ännu idag, men det verkar som att inte min blogg vill det ! Hela bloggen är trög, laddar dåligt och stannar jämt. Tråkigt att det är så just när man vill skriva. Men jag ska försöka skriva så mycket bloggen klarar av, dvs. tills jag blir alltför irriterad och ger upp för dagen. Ni får väl stå ut med det då, för inläggen kommer nog när jag får upp farten lite. Suck ! =/

Världens vackraste vänskap

Buss 15, Västerås


Två fjortistjejer halvligger på sätena i bussen och den ena tjejen klagar sig över sin pojkvän som har dumpat henne.
Tjej 1: Asså, jag fattar inte, hur kan man göra slut med mig?! Jag är jävligt snygg!
Tjej 2: Eh, jaha!
Tjej 1: Asså, jag är faktiskt mycket smartare än andra tror! Och jag har en jävligt sexig bak!
Tjej 2 nickar.
Tjej 1: VAFAN NICKAR DU FÖR?! ÄR DU LESBISK ELLER?!


Källa: Tjuvlyssnat.se


Långtråkig förmiddag

Nej usch vilken tråkig dag det har varit hittills ! Gick bara i duschen när jag vakna och sen satte jag mig direkt här. Har väl försökt hitta lite bra musik, men nu funkar ju inte mitt limewire :o  Irriterande, verkligen. Sen satt jag och kolla på Mimmis blogg och där hittade jag en länk till en bra sida, Webdesignskolan. Så nu tänkte jag att jag ska läsa och testa olika saker i photoshop och hoppas att jag ska lära mig en del av det. Svårt att lära sig något utan nån hjälp alls ! Hm, annars idag vet jag faktiskt inte vad jag ska göra. Blir väl bara att sitta hemma och ta det lugnt.
Jag kunde inte alls sova inatt, så jag satt och löste korsord i säkert en timme och sen läste jag ännu en bok som jag inte alls förstår mig på. Verkligen den dåligaste boken jag läst hittills, tusen Kulor tror jag den heter. Inget för mig, tror nästan jag ska läsa något annat i fortsättningen. Och jag som gillar Peter Pohls böcker, det här var nog lite av en besvikelse för mig , boken alltså. Nu ska jag fortsätta med photoshop.

Kram !

29 December

Jag ska nog berätta lite om min lördag före jag hoppar i säng. Det är väl lördag idag ? Jag kan inte hålla reda på dagarna när jag har lov, speciellt långa lov. Ingen annan som brukar ha svårt med det ? Men i alla fall, dagen började roligt jag satt och bloggade mest hela eftermiddagen, sen när jag blev ensam hemma blev allt bara trist. Jag satt och letade efter musik men inget bra, jag prata men en vän och inget blev roligare. Men sen satt jag och Tofu och spelade låtar i mic som vi sen skulle gissa vilka det var. Där blev det lite roligare, elr lite mera skratt ! Annars satt jag nyss och läste lite på tjuvlyssnat, humor. Haha. Så jag har väl nog mest suttit här hela dagen kan man säga, men det var ju kul åtminstone. Om jag inte kommer på något mer att skriva om så går jag nog och lägger mig, eller åtminstone sätter mig i sängen och läser eller löser lite korsord och sånt smått kul grejs. Puss alla !

ny kategori

nu sitter jag på tjuvlyssnat och läser lite. och gissa om jag skrattar. jovisst, som bara den ! man blir på toppen humör bara av att läsa sånt här. har ju själv länge funderat på att ha en kategori med dessa skämt, men har sett det hos så många att jag inte haft lust att göra det ialf. men nu är jag ju bara tvungen att dela med mig av det jag hittar ! så den nya kategorin kommer såklart heta tjuvlyssnat.

tävlingstips

tänkte jag skulle tipsa om en kanske väldigt intressant tävling för vissa :) tävlingen hittar ni på Shopaholicmammans blogg och det är väldigt enkelt att medverka ! skriv bara en liten kommentar i tävlingsinlägget och vips så är du med ! man kan vinna nån goodie bag. det var ju väldigt enkelt och själv tänkte jag ju att jag visst kan testa, man vet ju aldrig vart det kan leda !

Paolo NutiniHär kommer två sköna låtar av den söte Paolo Nutini. Den första heter New Shoes och den andra är Jenny don't be hasty . Lite om Paolo: Han är en ung kille på endast 20 år som föddes i Skottland. Bara lite efter sin artonårsdag fick han skivkontrakt med Atlantic Records och redan i mitten av juli 2006 släppte han sitt debutalbum These Streets där bland annat de här två låtarna finns med. I år har Paolo medverkat på Live Earth-galan och hans musik har även spelats i tv-serien CSI.

photoshop

image30

För nån dag sen berättade jag att satt och provade mig fram i photoshop. Jag tänkte att jag skulle visa hur det blev, jag blev nöjd med den här. Fast min bror hjälpte mig en del med dessa "specialeffekter" i bakgrungen som ni ser, så det är inte helt mitt eget verk om man säger så ! ;) Jag gjorde också en annan bild men datorn gick av helt plötsligt och jag hade såklart inte ens sparat något. Fast man ska väl inte ta det så hårt, ju mer man jobbar på det desto mer lär man sig. Och jag vill verkligen lära mig och bli bättre på just photoshop ! :)

tidig lördagsmorgon

igår blev det sen kväll. kom i säng först runt halv fyra. nu har jag nyss ätit och snart ska jag väl ta mig an grovjobbet. jag måste nämligen städa och dammsuga .. ja allt. idag vet jag inte alls vad jag ska hitta på, om jag inte träffar nån idag så sitter jag väl hemma och läser eller kollar någon film eller också bara sitter just här och fortsätter blogga. jag har ju många alternativ nu :) just nu känner jag för en varm dusch åtminstone ! ni får höra mera av mig sen :>

uppdatering

så. nu har jag uppdaterat mina kategorier på bloggen lite. det blev svenska namn den här gången :) tycker att det passar bra med lite mera förändringar nu när designen har anlänt. sen har jag också fräschat upp mina länkar, har satt dit några flera intressanta bloggar, men det kommer nog mera snart. andra uppdateringar kommer också att komma men inte just nu ! jag påpekar nog sen :>

28 december

ska jag sätta igång och berätta om min otroliga fredag nu ? jo det ska jag. men egentligen kan man inte beskriva den, inte med ord åtminstone :) jag va med dom här två galet söta tjejerna igen, och den här kvällen var ju verkligen oslagbar. vi satt nog bara vid datorn, men vi hitta nån söt kille som vi snacka med hela kvällen. haha ! sen var vi nog och hämta pizza till metropolis. där var det någon konstig gubbe som typ tappa pengar på golvet och sen tog han dem aldrig och sen gick han in på toa med en cigg och låste inte ens efter sig och när han kom ut märkte han att dörren knarra så han svängde hit och dit med dörren och studerade dörren en stund :o han va skum ! och när vi skulle gå hem med pizzorna upptäckte vi hans cykel och på pakethållaren där bak hade han en låda med HÖ =O fan om vi inte skratta ihjäl oss. hemma åt vi framför datorn medans vi snacka med folk och sen snacka vi nog hela kvällen och in på morgonen. tjejerna åkte hem för en knapp halvtimme. så nu tror jag att jag borde plocka unda lite skräp här i rummet, men annars säger jag väl puss och kram tills vidare ! :)

lista

fem SKULLE
1. skulle du vilja vara längre? nej, bra som det är nu
2. skulle du vilja väga mer? jo, lite skulle inte skada
3.skulle du bli arg om din flickvän gjorde slut? är inte homosexuell tyvärr :p
4.skulle du vilja ha sex med en kändis? ehm, nej
5.skulle du vilja dricka dej full just nu? inte just nu

tio KAN
1. kan du röra på öronen? nej
2. kan du slickadej på näsan? nej inte det heller
3. kan du kolla i kors med ögonen? ja, kan väl alla :)
4. kan dina föräldrar lita på dej? vi får väl hoppas på det bästa
5. kan du låta bli att prata på 4 timmar? lite svårt, men jag klarar det
6. kan du va på en fest utan att dricka? säkert
7. kan dina vänner lita på dej? man kan väl inte lita på någon till 100% , men jag är 99,8 % pålitbar x]
8. kan du tänka att och pierca dej i naveln? jo, men vill inte just nu
9. kan du suga? expert
10. kan du låta bli att spendera pengar om du går in i en affär och har pengar? jodå, så beroende är jag inte tror jag :)

femton HAR
1. har du nånsin ljugit för dina föräldrar? jepp, mkt
2. har dina föräldrar sagt att dom älskar dej? hah, ja
3. har du syskon? en storebror
4. har du nånsin haft sex med någon? nej
5. har dina föräldrar ljugit för dej? säkerligen
6. har du varit full den här månaden? neej
7. har du redan tröttnat på dom här frågorna? lite nog
8. har du borstat tänderna den senaste timmen? nope
9. har du pussat någon som är fyra år äldre? jo, kindpuss räknas :D
10. har du haft sex med någon som är fyra år äldre? nej
11. har du haft förhållande med någon som är fyra år äldre? nej
12. har du funderat över hur de skulle va å testa droger? näe
13. har du blivit påkommen när du haft sex? nej
14. har du haft sex med mer än tre personer? neej !
15. har du ljugit på någon fråga än då? nej :o

tjugo VEM
1. vem är din bäste vän? finns några
2. vem älskar du? mina vänner
3. vem hade du senast sex med? gud så mkt sex kommer upp i det här testet :o ingen.
4. vem vill du bli full med? mig själv :)
5. vem är den bästa artisten? kent
6. vem prata du senast med i telefon? soffi
7. vem har du en liten crush i? ingen just nu, boys are crap :D
8. vem är snyggast i hela världen? JAG
9. vem skulle du ge bort en hel miljon till om du va tvungen att ge bort de? kanske till nån såndär fond elr ngt :)
10. vem är snällast i världen? ibro
11. vem är din bästa kompis? har du ju redan frågat ! finns flera ju
12. vem vill du prata med? ingen just nu tror jag
13. vem sov du senast med? minns inte
14. vem såg du senast full? nåt fyllo på stan säkert
15. vem vet allt om dej? hm, tofu vet en hel del fast inte allt :)
16. vem kysste du senast? dig
17. vem kramade du senast? sandra säkert :o
18. vem kan berätta allt för dej? de som litar på mig väl
20. vem är din största crush genom tiderna? en kille i min parallellklass, fast han va ju lite konstig :)
           

Imogen Heap - HallelujahImogen Heap - Hallelujah
den här låten tycker jag är en av de mest känsloladdade låtar jag vet. jag tror det här är en cover-version av Imogen, egentligen är väl Hallelujah Jeff Buckleys låt. rätta mig om jag har fel. tyvärr hittade jag varken Jeffs videoversion eller Imogens men du får åtminstone nöja dig med den här från OC.

ny design !

nu är jag överlycklig ! min så efterlängtade bloggdesign har anlänt, jag har önskat mig en ny och fräsch design jättelänge och idag hittade jag en tjej som är väldigt duktig på det här, så jag tänkte att jag säkert kan försöka be henne göra om min blogg. jag hade faktiskt ingen aning om hur jag ville ha den, men tll slut blev den såhär stilig. jag hade en sån tur att jag hittade Mimmi bland allt folk. nu kommer det bli så mycket roligare varje gång jag klickar fram min blogg för att skriva ännu ett inlägg. min förra var ju alldeles för vit och trist, nu är den röd mysig.

av mig får Mimmi bara goda betyg och jag rekommenderar henne om man behöver hjälp med något ! tack än en gång :) VAD TYCKS ?

27 december

shobido. idag är det torsdag och snart har en hel vecka gått av jullovet, men jag kan absolut inte påstå att det hittills varit tråkigt ! haft kul med några tjejs flera kvällar, sen julen och allt därtill. ja, lite om idag då. satt och photoshoppade lite där på förmiddagen, jag börjar lära mig lite för varje gång jag använder det. idag gjorde jag inget speciellt avancerat bara ram, text och lite filter på bilden :) sen åkte jag till biblan. där hitta jag inte just den boken jag var så desperat att låna, så jag bara tog nån annan istället, måste ha något att läsa så. väl hemma försökte jag i minst fyra timmar hitta och beställa en bok: När jag hör din röst och till slut lyckades jag :D det var just den boken jag inte hittat i biblioteket, men jag vägrar att inte läsa den om man kan säga så. gonatt !

annandag jul

jag satt mest och försökte mig fram på photoshop på eftermiddagen, och bror hjälpte mig lite. sen ringde soffi och fråga om jag hade lust att komma dit ikväll, och inte tackar man nej till såna tillfällen. så jag fixa lite filmer att ta med, fixa mig själv lite och sen på kvällen cykla jag till övermalax. när jag kom dit var jag helt slut i kroppen och mina stövlar var helt leriga och byxorna med. suck. men ialf så spela soffi lite elgitarr för mig medans vi vänta på sandra.sen när hon kom satt vi nog bara framför datorn hela kvällen och ingen film blev det, men lika kul ändå ! :) sen runt halv elva cykla jag och sandra hem.

juldagen

idag läste jag ut en bok, men biblioteket var ju förstås stäng idag då suck. så jag tänkte nog att jag skulle kolla film hela dagen bara, så jag börja kolla på någon. men som alltid orkade jag inte kolla hela så det blev som det blev med min filmdag. i stället bestämde jag mig med soffi att hon och sandra skulle komma hit och vi skulle se på nån kul film bara ;> så blev det då. medans jag vänta på dom kolla jag lite tv bara. sen kom dom och vi satt först lite vid datorn bara, som vanligt. men till slut lyckades vi sätta oss framför tv och sätta på filmen. american pie - band camp. den va kul. resten av kvällen satt vi nog framför datorn och gjorde det vanliga bara. shao !

julen -07

ja, min jul var rätt kul i år. på morgonen slog jag in det sista paketet åt min bror. sen blev jag själv överraskad med en julklapp. vi gick upp till bror och gratta han på 18-års dagen, han blev minsann överraskad, grattis igen. dessutom var han jättenöjd med min present ! :) runt tvåtiden kom släkten hit, vi åt mat och sen kolla jag och anela halva sweet home alabama. tills ines kom och fråga om vi ville kolla en film med han, så då gick vi och kolla en annan med han istället. vet inte vad den hette, men handlade om någon som var skyldig sin vän en tjänst, och den tjänsten blev till slut att de skulle ge sig in i ett parterskap som homosexuella för att om barnens far dog så skulle dom han pappans bästa vän som tog hand om dem, men allt var ju på lossas typ :p den va  kul ! fast jag somna nog så trött som jag va. sen åkte anelas familj hem så jag satt väl mest med resten av släkten resten av dagen. dom prata och sen drack vi glögg ! :) åt tårta och sånt. mer än så var det väl inte. satt väl framför datorn en stund till jag gick och sova.

god jul !

min helg

fredag:
idag var det julfest, den var helt kul ! tyckte nog att lärarnas program och eriks låt var bäst ! :) maten var god, polonäsen gick bra och betygen var också väldigt bra tror jag. på kvällen kom sandra och anela hit, vi satt framför datorn och hade skoj bara.

lördag:
hjälpte mamma klä julgranen och städa lite. sen satt jag väl och läste halva dagen och till sist kolla jag på sweet home alabama som gick på fyran. men tyvärr somna jag typ mitt i och vakna först runt två, gick i sängs sen då.

söndag:
idag har jag nog inte gjort mycket. gick i duschen och sen hjälpte jag mamma dekorera brorsans tårta :> typ. annars har jag också idag kollat film och legat och läst en hel del. men nu sitter jag här, så får se vad jag gör resten av kvällen. imorgon blir det att fira jul och brorsans födelsedag med tjocka släkten hemma bara :)

pussen !

brist på annat

vad heter din pappa? - senad
kan man vara snygg och smart? - jag är ju :)
favoritplats? - min säng
vem är din idol? - jag vem annars ? tihi
vad går du i för skola? - petalax högstadium
vem pratade du med i telefon senast? - var väl mamma
fagerö eller åminne? - ingen aning
var sover du helst? - med dig
har du haft sex denna vecka? - nej
med vem isf? - nej sa jag
vem hade du ett allvarligt samtal med senast? - sandra troligen
har du stadigt sällskap? - nej
drömbilen? - haha, säkert nån dyr :D
gillar du höns? - alldeles för kackliga
brukar du rapa mycket? - näsan aldrig
bmw eller honda? - ingen aning
choklad eller lakrits? - choklad
favorit restaurang? - vet icke
vad ska du bli när du blir stor? - UNG :)
eller är du stor redan? - nej, jag ska bli ung
vad var ditt första ord ever? - ingen aning
kan du kasta diskus? - jo, alla kan, men alla är inte bra.
hur många syskon har du? - 1, en storebror
senast arresterad? - inte så busig som jag ser ut
senast hörda låt? - nerina pallot - sophia
tycker du om dina lärare? - dom duger
tycker du om att shoppa? - love it.
bästa community? - bilddagboken
är du vacker? - nej, vackrast
vilken bil satt du i senast? - pappas
senaste resan? - till bosnien i somras
gillar du att resa? - älskar !
hittar du på flygplatser? - finns karta om jag i värsta fall skulle gå vilse
är du glömsk? - njae, nog om det gäller skolan
justin timberlake? - bra
vilken dag/månad längtar du till? - mkt, prao3 skolavslutningen sommarn sommarjobb, allt.
var är du just nu? - här
svär du mycket? - typ ja
kaffe eller te? - båda
gillar du din morfar? - död
har du skolkat? - nej
vem tycker du synd om nu? - min mage
vem sa nånting elakt till dig senast? - alla är snälla :)
har du långa naglar? - näe
vem tycker du om? - mig själv :)
städat eller ostädat? - städat
vad heter/hette din mormor? - hette Marija
när åkte du buss senast? - idag.
kan du köra bil? - nej
har du uppträtt inför en stor publik? - stor nog
har du träffat nån du hittat på internet? - ja
chattar du tryggt? - haha, snacka om Otryggt ! :p
är du konstnärlig? - neej '-'
har du varit i hemavan? - asså vad ?
vad ska du göra kommande helg? - chilla
läser du pohjalainen? - nej fy
förstår du närpesiska? - typ ja
leker du doktor? - nope
har du ett motordrivet fordon? - ska få
vad är rättvisa? - för mycket för att förklara med ett par ord.
vad är du glad över? - allt
behärskande språk? - svenska engelska bosniska tyska
bästa kompis? - måånga :]
bästa finska band? - finland har inget vettigt
sommarplåga? - boten anna
kan du spela instrument? - haha, inte värst bra :D
har du en pojk/flickvän? - neej
vem tycker om dig? - ALLA , not :D
låt som fastnat i ditt huvud? - oftast nån, men ingen just nu
vem var du arg/ledsen på senast? - nån
vad gör dig besviken? - orättvisa och svek ?
skor? - love them
byxor eller kjol? - kjol
är du bråkig? - neej, inte alls
vem dog senast som du kände? - en gammal bekant
vasa eller narpes? - vasa
klant eller fjant? - klant
har du suttit i en långtradare? - nej
kan du byta hjul på en bil? - no way
är du spelberoende? - nope
vad ska du göra imorron? - jullov
beskrivning på den här listan? - för lång för mina nerver
vill du nu? - ha någon att leka med :>

19 december

tjena folks ! idag har det varit en otroligt rolig skoldag.första timmen på finskan kollade vi film sen på modden kolla vi också film, beck. dubbel tillval va så kul idag fastän jag inte gjorde mycket.sen på kemina babbla oskar som bara den , på hälsolära kolla vi linas kvällsbok , haha säger jag bara :D och på matten så fortsatte vi framåt bara. rasterna, maten och textilen var väl bäst, om man inte räknar med filmtimmarna. sista rasten börja de spela julmusik i centralradion, då blev man på lite danshumör :> tänk om alla skoldagar vore såhär skoj ! :) när jag kom hem satt jag och läste lite i "Om jag kunde drömma" av stephanie meyer. den är så otroligt bra så man kan inte lägga den ifrån sig ! har väl inte gjort något annat annars, typ bara provat kläder och kollat om jag har något till julfesten. imon åker jag in till stan och köper julfestkläder och julklappar och något till bror om jag hittar, han fyller ju år så. måste väl va lite snäll ialf :)

Marie Picasso - this momentMarie Picasso - This Moment
jag har följt idol hela hösten faktiskt och jag har aldrig varit så jätte förtjust i Marie. visst har hon kanske bra röst och uppträtt bra, men jag "faller" inte för henne helt enkelt. och när hon sen också vann var det nog lite bittert eftersom jag tycker bäst om Amanda. men hon förtjänar det väl. och när jag såg den här videon första gången blev jag lite besviken nog, låten innehåller 100% känsla men videon når enligt mig inte ens 50% tyvärr. eller jo, nog har den mycket känsla i sig fast för mig räcker det inte. ialf var det såhär jag tänkte när jag såg videon första gången. nu när jag såg den igen så hade den lite mer känsla i sig ialf. hm, kanske för att jag själv inte gillar Marie eller kanske för att det bara är hennes först video ? jag vet faktiskt inte.
< det är sällan jag är kritisk, men nu var det dags åtminstone. >

praofunderingar

eftersom jag blev så försenad sist vi skulle ha en prao-plats har jag funderat mycket på den nu och jag vet faktiskt vart jag ska åka ! tänker ringa nu efter nyår. funderingen var ju nog att jag skulle åka till en speciell fotograf, men minns inte exakt vad han hette just nu. tänkte ju åka dit sist men fick inte plats. vår studiehandledare tyckte jag skulle åka och praoa till skolan istället, men eftersom det ändå kommer bli så att vi får besöka skolan en dag efter nyår tycker jag att det är bättre att åka till en fotograf istället, dessutom får jag ju prova på hur det skulle kännas att va fotograf också, och det är ju viktigt om man tänker jobba med det i framtiden, right ? men dit ska jag ialf. jag tycker vi skulle kunna ha mera prao, framför allt i 9an , blir så stressigt när man ska behöva välja nästa skola så tidigt :< men för min del är väl skolfunderingen också klar vad jag vet. men tänker inte skriva något nu, får väl bli av sen när jag är absolut säker :)

18 december

skolan idag var rätt kul tyckte jag. först dubbeltyska, fick hostattack första timmen och tänkte springa ut mitt i men jag klara mig. sen andra timmen var helt kul på ngt vis för vi gjorde inget, vi bara satt. kemin var urusel för vi var tvungna att skriva. på modden kolla vi på en beck-film som var jättebra och spännande ! längtar tills vi får fortsätta kolla den :) sist dubbeldata, första timmen hade vi frågesport och vår grupp kom på delad första plats :> tihi, sen andra timmen satt jag och snacka med folk på msn typ. det var min skoldag, helt kul. efter skolan satt jag väl först här, kolla tv och sen gick i duschen. annars har jag väl inte gjort mycket skulle jag tro ? ska ialf kolla på House som nog kommer snart ! godnattpussen

min helg

fredagen började med skola och kemiprov, vilket inte gick värst bra. på gympan dansade vi först polonäsen och sen spela vi klassvis, 9E och 9D, volleyboll och vi vann alla matcher :D vi är bra. på kvällen träffades flicks hos jenny. där var det kul minnsan, kolla film, försökte oss på melodifestivalen, och massa annat kul! såg också flera stjärnfall medans vi väntade på skjuts. lyckad kväll :)

på lördagen hjälpte jag först mamma baka pepparkakor, vilka blev lite misslyckade men går att äta ialf :) sen kolla jag på ratatouille, fastän den var animerad var den så jävla kul och den där råttan är bara så söt!  gjorde inte mkt mer än att kolla  en film med brorsan och mamma sen, och somna  mitt i filmen så ska väl kolla sen när jag har tid, slutet. sen bestämde jag och sofia oss att vi skulle träffas och ha det lite kul och kolla någon film. anela kom också. ut och gick en stund först, satt vid datorn och sen fixa vi filmen och kolla den då, med popcorn och pepparkakor till det ! btw så kolla vi American Pie: the naked mile. efter filmen åkte de hem och jag satt vid datorn och kolla ännu en film; allt om min buske :D tihi, blev en liten filmdag.

jag hatar söndagar, men den här blev väl rätt bra ialf. möblerade om mitt sovrum satte dit lite juldekorationer, andra gardiner och vips så fick man ett väldigt mysigt rum ! tihi, det var kul. sen spelade jag lite pingis med brorsan och hans kompis. gick i duschen och kolla en film bara. har väl inte gjort mycket mer i helgen heller. shao !

tolfte december

jadu, nu har jag lite mer skolork känns det som. eller jag känner mig mer optimistisk och har lite mer pluggvilja, jag vill att det ska gå bättre ! vet inte varför , men det slog mig plötsligt att jag vill faktiskt lyckas i livet, jag vill ha en bra utbildning, jag vill jag vill ha det bra ! :) det var väl nog nånting som en vän sa till mig som fick mig att ändra mig, tack för det ! så igårkväll satt jag bara och pluggade, nej inte framför datorn som jag annars gör, utan jag httade en helt ny pluggplats, min säng ! tihi. sen medans jag pluggade kom jag på att jag ska möblera om mitt sovrum, nu i helgen och jag ska be min kära bror om hjälp om han har tid ! skolan idag gick bra, vi hade prov, vilket sket sig fast tentar väl om det sänker vitsordet eller något. och på matten kände jag mig superdupersmart som klarade en svårt uppgift t.o.m. haha. efter skolan cyklade jag till polisen och hämta mitt mopedkörkort, fy vad hemsk bilden blev på det, men äh :D efter det till biblioteket där jag lånade en bok jag blivit tipsad om så får väl se om den är bra då. idag skulle jag ha pluggat till kemiprovet men satt och kolla tv och förberedde lite bilder till min moddepresentation tills imon :) nu ska jag väl gå å sova, så ha det bra ni. pussen !

nionde december

nu har ännu ett lov gått, jag som alltid längtar till loven och sen sitter jag bara inomhus eller sover bort tiden. och när lovet väl är slut önskar man att man gjort något mycket vettigare än det. suck. imorgon blir det skola och jag har ingen lust. har prov i veckan också. men ialf ska jag nu gå och fixa till mig lite och sen ska jag försöka ta lite ordentliga bilder :> brukar inte lyckas så bra med det. och ja jag är väldigt besatt av mig själv så fråga inte (: dessutom är fotografi väldigt roligt och kan bli något helt underbart om man har en bra kamera och ett vackert motiv ! tihi. för övrigt har jag idag blivit lite motiverad att börja spela instrument igen, synth som jag förr spelat ! musik är bara något så underbart och skulle nog va kul om man kunde spela på riktigt. men det var ju så länge sen jag spelat så jag hade ju glömt bort alla ackord och sånt, fast sen kom jag igån på riktigt :)

now that my heart stopped beating you know everything isn't okey ,

the giant leap - somebody elseThe Giant Leap - Somebody Else

here we go again !

ÄR DET NÅGON SOM LÄSER BLOGGEN ÖVERHUVUDTAGET ?  VET INTE, MEN HAR IALF FUNDERAT PÅ ATT LÄGGA NER BLOGGEN. MEN KÄNNS NOG LITE SYND EFTERSOM JAG HAR JOBBAT RÄTT HÅRT FÖR ATT HÅLLA IGÅNG DEN OCH GÖRA DEN INTRESSANTARE , VILKET OCKSÅ BORDE ÖKA BESÖKARANTALET. BESÖKARNA HAR NOG ÖKAT, MEN FRÅGAN ÄR OM DET BARA ÄR SÅ ATT MAN PLOPPAR IN PÅ SIDAN ELLER LÄSER SJÄLVA BLOGGEN ? :) MEN NU HAR JAG FAKTISKT BESTÄMT MIG FÖR ATT INTE LÄGGA NER BLOGGEN, TYCKER DET ÄR SÅ ROLIGT ATT SKRIVA SÅ DÄRFÖR FORTSÄTTER JAG. EFTERSOM JAG INTE SKRIVIT PÅ KANSKE EN VECKA NU TÄNKTE JAG FÖRSÖKA SKRIVA LITE EXTRA MYCKET IDAG . VISST JAG KANSKE INTE HAR VÄRLDENS INTRESSANTASTE LIV OCH SÅ MYCKET ANNAT INTRESSANT ATT SKRIVA OM, MEN DU BEHÖVER JU INTE LÄSA HELLER FÖR DEN DELEN ! SEN KASKE JAG ANLITAR NÅGON BLOGGDESIGNER OCKSÅ EFTERSOM MIN LAYOUT ÄR SÅ HIMLA TRIST :)

ELLER ?

RSS 2.0